Što je to virtualna šetnja i 360° panorama?

Virtualna šetnja je marketinška tehnologija kojom se korisnicima omogućuje virtualno kretanje zadanim prostorom uz pomoć laptopa, tableta ili pametnog telefona. Više fotografskih 360° pozicijskih snimaka odnosno panorama tvori virtualnu šetnju. Virtualna šetnja je u pravilu interaktivna multimedijalna tehnologija gdje korisnik s udaljenog mjesta može biti detaljno informiran o prostoru i sadržaju, služeći se integriranim audio, video i drugim medijskim zapisima.

Gdje se koriste virtualne šetnje?

Virtualne šetnje korisne su za prezentaciju svih vrsta prostora. Trgovci nekretninama gotovo stalno ih koriste u njihovom poslu. U posljednje vrijeme popularno se prezentiraju i prostori za turizam, kulturu, sport, zabavu, poslovni svijet i druge interesne sfere. Virtualne šetnje predaju se uglavnom na linku ili kao samostojeća datoteka na USB-u (DVD-u). Mogu se predati trajno ili uz naplatu hostinga, što ovisi o onima koji uslugu nude.

Za koga su namijenjene virtualne šetnje?

Moderan marketinški alat virtualna šetnja uspješno primamljuje sve veći broj korisnika jer omogućuje realan doživljaj prostora u bilo koje vrijeme i na bilo kojoj lokaciji. Može biti usmjerena na ciljanu skupinu ili samo jednog korisnika. Virtualna šetnja može zamjeniti niz poslova koji u praksi oduzimaju dosta vremena, a govorimo o relativno povoljnom marketingu dostupnom svakome. Vaša poslovna vrata mogu biti otvorena 24 sata dnevno.

Korisne informacije

Kako izgleda tehnologija izrade virtualnih šetnji?

Što podrazumijeva osnovna virtualna šetnja?

Trebate li za korištenje virtualne šetnje imati licencu ili poseban program?

Koje su osnovne upute za korištenje virtualne šetnje?

Kome je potrebna virtualna šetnja?

Koje su prednosti virtualne šetnje?